ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
ΈφοροςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ


Ο κ. Θεοφάνης Θεοφάνους γεννήθηκε το 1958, κατάγεται από τον Σύσκληπο της επαρχίας Κερύνειας και μεγάλωσε στο Μιτσερό της επαρχίας Λευκωσίας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Θετικών Επιστημών του Παγκυπρίου Γυμνασίου Κύκκου και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, από το οποίο αποφοίτησε με γενικό βαθμό 8/10. Λόγω της άριστης επίδοσής του, χορηγήθηκε σ’ αυτόν υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Στη συνέχεια ο κ. Θεοφάνους φοίτησε στο London School of Economics και απέκτησε τον τίτλο M.Sc. (ECON.) in Sea Use Law, Economics and Policy-Making.

Προσλήφθηκε στη Δημόσια Υπηρεσία το 1990, στην αρχή ως έκτακτος Οικονομολόγος και στη συνέχεια ως μόνιμος Διοικητικός Λειτουργός και αφυπηρέτησε πρόωρα, στις 16.3.2015, από τη θέση του Ανώτερου Διοικητικού Λειτουργού. Υπηρέτησε κατά σειρά στο Υπουργείο Οικονομικών (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού), στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, στο Υπουργείο Εσωτερικών (Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών), στη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και, τέλος, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Αγνοουμένων και Προϊστάμενος Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του ημερ. 3 Μαρτίου 2015, διόρισε τον κ. Θεοφάνους ως Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, για περίοδο έξι ετών, από τις 16.3.2015 έως τις 15.3.2021.

Ο κ. Θεοφάνους διετέλεσε Γραμματέας του Τριμελούς Συμβουλίου για το «Πόθεν Έσχες» και της «Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου» και συνέβαλε ουσιαστικά στην ίδρυση και λειτουργία τους.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο δημόσιο, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν σεμινάρια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Ο κ. Θεοφάνους είναι νυμφευμένος και έχει δύο κόρες.


_______________________________________________
© 2012 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων